Timp de preparare:
45 minute + 1 oră la frigider
Ingrediente tartă:
- 250g făină, 120g unt, 1 vârf de lingură de sare, 120ml de smântână Transilvania Lactate
Ingrediente umplutură din legume de sezon:
- pentru umplutura de sezon am folosit roşii, ciuperci, dovlecel, ceapă, pătrunjel, în cantităţi diferite, 3 ouă şi 150g de smântână Transilvania Lactate. Am legat compoziţia cu sare şi piper, după gust.
Tarta: Amestecaţi făina cu sarea şi cu untul. Adăugaţi apoi smântâna până se face un aluat, pe care îl strângeţi într-o minge, îl acoperiţi cu folie de plastic şi îl puneţi la frigider pentru o oră.
Pentru prepararea tartei am încălzit cuptorul la 200 grade.
Aluatul scos din frigider l-am pus pe o suprafaţă pudrată cu făină şi l-am întins până a ieşit un cerc de 25cm, cât să încapă în tava mare de la aragaz. Apoi l-am aşezat pe hârtie de copt în tavă. Am pus compoziţia în mijlocul aluatului, lăsând o margine de 2 – 3cm, pe care am întors-o înspre interior şi am uns-o cu gălbenuş de ou. Tarta se coace în jur de 30 de minute, până e rumenită şi s-a aşezat compoziţia.