Bivoliţele noastre pasc pe pajiştile înfiintate în secolul XII de saxoni, prin defrişări selective care urmăreau exact crearea posibilităţilor de hrană pentru animalele lor domestice. În ceea ce privește acest tip de habitat de pădure organizat într-o rețea, extrem de important pentru întregul peisaj transilvănean,îi menţinem rolul de coridor pentru fauna sălbatică și de frontieră naturală între parcelele pe care le utilizăm ca păşuni.

De la ideea care a iniţiat întreaga noastră activitate, principala preocupare a fost să menţinem calitatea produselor Transilvania Lactate la nivelul excelenţei. Pentru a putea asigura această calitate am decis să ne organizăm producţia astfel încât să controlăm atent fiecare fază de producţie şi fiecare verigă din acest lanţ, de la „furcă la furculiţă”, de la sămânţa de lucernă cultivată pe o pajişteşi până la momentul vânzării produsului către consumatori.

Bivoliţele noastre sunt din rasa românească, nişte blânzi şi masivi monştrii negri, uşor cârlionţaţi, cu coarne puternice, creaturi cărora le place nămolul argilos şi lucerna proaspătă. Coborâte ca dintr-o stampă asiatică cu cultivatori de orez, la Transilvania Lactate fiecare bivoliţă poartă un nume, se mişcă liberă printre dealuri,este hrănită cu furaje cultivate atent, recoltate sau selectate chiar de noi. Uneori ele aud muzică, dar zilnicele aud clopotele bisericilor fortificate transilvănene.

Produsele Transilvania Lactate sunt fabricate dintr-un lapte produs 100% de bivoliţe şi exclusiv de bivoliţele din ferma proprie din Mesendorf. Furajele vegetale folosite pentru hrana bivoliţelor noastre sunt produse în cadrul fermei proprii, din plante atent cultivate şi ierburi crescute în mod natural. Ne bucurăm să putem regăsi în furajele vegetale ierburi şi flori care fac dovada biodiversiţătii arealului acesta şi ne dorim să păstrăm cât mai mult aromele lor în materia primă a produselor Transilvania Lactate.

În tot circuitul producţiei noastre de lapte, tratamentele veterinare sunt reduse la nivelul strict necesar, pentru respectarea normelor legale în vigoare, iar tratamentele fitosanitare sunt atent limitate, fiind folosite doar pentru cazurile excepţionale.

Aceste două coordonate ne asigură că putem furniza animalelor noastre un nutreţ gustos, calitativ, curat şi că laptele folosit în producţie este şi va fi unul de o calitate excepţională din punct de vedere nutriţional şi microbiologic. Considerăm acest standard condiţia primordială pentru calitatea produselor Transilvania Lactate.

Laptele bivoliţelor din Mesendorf este transportat zilnic cu o autocisternă către fabrica de prelucrare a laptelui situatăîn Rupea, la 30 km distanţă de fermă. Fabrica Transilvania Lactate are spaţii de prelucrare şi depozitare cu control automatizat al temperaturii, utilaje şi spaţii de producţie dotate la cele mai recente standarde sanitare. Echipele de producţie sunt atent instruite şi toate fazele de producţie sunt continuu monitorizate. Aici deţinem un laborator de analiză chimică/micro-biologică care asigură analizarea produselor în fiecare fază.

Liniile de producţie sunt complet automatizate, la unele produse fiind însă necesară prelucrarea manuală pentru a respecta reţetele tradiţionale. Transilvania Lactate dispune de o flotă de autovehicule proprii ce pot satisface zilnic livrarea produselor proaspete pe anumite rute.

La Transilvania Lactate dăm importanţă calităţii, prospeţimii, gustului produselor noastre şi modului în care acestea ajung pe masa clienţilor noştri. Prin modul în care alocăm producţia de lapte pentru fiecare din produsele Transilvania Lactate, în felul în care gestionăm liniile de producţie şi stocurile, dar şi prin amplasamentul fabricii în centrul geografic al Romaniei, putem afirma că am ocupa un excelent loc într-un încă neîntocmit clasament naţional al prospeţimii „de la fermă la furculiţă”.

Excelenţa Gustului