Timp de preparare:
1 oră + 1 oră la frigider

Ingrediente blat:

  • blatul îl realizăm din 250g făină, 120g unt (cantitatea depinde de mărimea tăvii), un ou, un vârf de sare, 4 linguri de apă.

Ingrediente compoziţie:

  • mix de legume de sezon, 4 ouă
  • 300g de smântână Transilvania Lactate
  • 100g de brânză telemea produsă de Transilvania Lactate

Blatul: Amestecaţi ingredientele până se formează o cocă pe care o puneţi la frigider pentru o oră. Când scoateţi coca, o întindeţi într-o tavă rotundă unsă cu unt, o înţepaţi cu furculiţa din loc în loc şi o puneţi pentru jumătate de oră în congelator sau o oră în frigider. Cuptorul se încinge la 180 grade şi, pentru 20 minute, coaceţi blatul simplu. Ca să fiţi siguri că tarta nu se umflă, se mai poate înţepa după 5 minute cu furculiţa sau se poate pune deasupra o hârtie cerată peste care puneţi nişte boabe de fasole sau chiar o piatră.

Compoziție: Amestecaţi ouălele cu smântâna şi brânza telemea, aşezaţi-le în forma de blat semi–copt şi deasupra puneţi legumele. Noi am folosit pentru această reţetă roşii şi dovlecel. Se pune la cuptor şi se mai coace 20 – 30 de minute, până se rumeneşte aluatul pe margine şi legumele se coc împreună cu întreaga compoziţie.

Excelenţa Gustului