Timp de preparare:
45 minute + 3-4 ore la frigider
Blat:
- 300 g făină, un praf de sare, 3/4 linguriţă de drojdie, 1 linguriţă de ulei
Am amestecat făina cu sarea. Separat se amestecă 200 ml de apă călduţă cu drojdia şi cu uleiul şi apoi se toarnă peste făină. Se frământă vreo 2 – 3 minute şi se lasă să stea 15 minute. Apoi se mai framântă încă 3 minute până devine coca fină. Se împarte în două bucaţi egale, se formează 2 bile care se aşează pe un fund de lemn pudrat cu făină şi se lasă la crescut 3- 4 ore la temperatura camerei, sau peste noapte în frigider.
Ingrediente:
- Sos de roşii, pizza cheese ransilvania Lactate, jamón serrano, busuioc.
Cu grijă că dacă lăsaţi aluatul la frigider va trebui să-l readuceţi la temperatura camerei, încălziţi cuptorul la temperatura maximă. Se întinde aluatul în forma dorită, se pune deasupra sosul de roşii şi se lasă 10 minute la cuptor. Se scoate, se pune deasupra pizza cheese, jamon serrano şi busuiocul, şi se mai lasă în cuptor în jur de 5 – 7 minute, până se topeşte brânza.